Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


România urmează să producă peste două milioane de doze de medicament care ar putea fi folosit în tratarea coronavirusului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, duminică, că România urmează să producă peste doua milioane de doze de Plaquenil de săptămâna viitoare. Acest medicament este folosit împotriva malariei și are potenţial de a trata pacienţii cu COVID-19.

“Până în acest moment ne aflăm în acel registru de restricții. Suntem într-un moment în care avem o creștere progresivă a numărului de cazuri, a numărului de decese, sunt acele creșteri pe care încercăm să le ținem în frâu. Nu avem o forțare a numărului de cazuri, dar nu am avut nici o relaxare. Menținem acele măsuri de distanțare socială. Suntem într-un moment în care trebuie să fim precauți, să respectăm niște reguli. (…) În acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie primă și urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de săptămâna viitoare. S-a discutat și posibilitatea ca la Antibiotice Iași să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare. (…) Suntem încă dependenți de importul de ventilatoare. Achiziționăm de pe piața europeană, dar și de pe piața sud coreeană, dar și chinezească. Avem prototipul, rămâne ca în 2 săptămâni să avem și primele ventilatoare produse în România”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

sursa foto: The Conversation

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW