Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


România trimite un ajutor umanitar către Ucraina. Orban: Nu-l vom acorda în exclusivitate pentru români așa cum au procedat alții

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, în cadrul ședinței de Guvern, că România va trimite un ajutor umanitar către Ucraina. 

„Am fost implicați în trimiterea de echipe medicale în alte țări. Italia, Republica Moldova. Am acordat un ajutor umanitar către frații noștri de peste Prut. În urma discuțiilor care au existat la nivelul ministerelor de Externe comune dintre Bogdan Aurescu și ministrul de externe ucrainean, există o solicitare de sprijin din partea Ucrainei. Am vorbit cu ministrul Tătaru să pregătească o hotărâre de Guvern pentru a putea acorda un ajutor umanitar către Ucraina. Răspândirea virusului afectează și zone locuite de români, în special zona Cernăuți. Ajutorul pe care îl vom acorda nu-l vom acorda în exclusivitate așa cum au procedat alții pentru frații noștri români din Ucraina, ci vom acorda pentru Ucraina, pentru arealurile cele mai afectate și pentru a sprijini Ucraina în lupta cu coronavirusul„, a spus Orban, în debutul ședinței de Guvern.

În completare, Nelu Tătaru a spus: „Vă rog să fiți de acord cu includerea pe lista suplimentară a proiectului de hotărâre pentru suplimentarea bugetului MS din fondul de rezerevă, în vederea acordării de către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Ucraina”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW