Saturday, July 24, 2021
Jurnalism corect


România trimite gratuit în Republica Moldova 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19

By Vîrban Robert , in Republica Moldova Stirile zilei , at 11 iunie 2021

Un număr de 100.800 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat, vineri dimineață, din România către Republica Moldova, ca parte a ajutorului umanitar.

„România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, se arată în comunicatul transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Misiunea se realizează cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pe ruta București – Chișinău și retur.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău.

Reamintim că în sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 304.800 de doze, în misiunile executate la data de 27 februarie și 27 martie.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *