Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


România trimite ajutoare umanitare către Armenia. Patru aeronave au plecat spre Erevan

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 8 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Două aeronave, un C-27J Spartan şi un AN-26, ale Forțelor Aeriene Române au decolat duminică, 8 octombrie, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Erevan, Armenia, pentru a transporta cea de-a doua tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această țară, pentru sprijinirea populaţiei civile afectate de conflictul din regiune, informează Ministerul Apărării Naționale(MApN). Sâmbătă, 7 octombrie, au ajuns primele două aeronave române cu ajutoare, potrivit sursei citate. 

Forțele Aeriene au planificat realizarea a șase curse pe această rută, în care vor fi transportate bunuri, constând în alimente neperisabile și articole de cazarmament, cu o masă totală de peste 9000 kg, asigurate din rezervele ANRSPS.

Aeronava C-27J Spartan va prelua din aeroportul de la Erevan trei pacienţi armeni, care vor fi transportați pe ruta Erevan-Otopeni- Bruxelles, pentru a fi internaţi la o unitate medicală din capitala Belgiei.

Misiunile de transport şi evacuare medicală se execută în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență, semnat în acest an.

Ajutorul statelor UE vine în contextul în care Azerbaidjan a declanșat un atac pe scară largă în regiunea Nagorno-Karabah, unde trăiesc 120 de mii de armeni, și a anunța că nu se va opri până nu va controla complet această zonă muntoasă, disputată de zeci de ani cu Armenia.

Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW