Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


România trimite cadre medicale în Italia pentru a oferi sprijin în combaterea COVID-19 / Ludovic Orban: Misiunea înseamnă un semn de solidaritate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

O echipă formată din 14 cadre medicale a plecat marți către Italia, ca parte a sprijinului oferit de România pentru cel mai grav afectat stat european de pandemia de COVID-19. Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat necesitatea solidarității între statelor membre UE pentru combaterea pandemiei

„Misiunea înseamnă un semn de solidaritate, ma bucur enorm ca avem aceasta echipă generoasă care își asuma aceasta misiune importanta. Este un semn ca suntem alături de Italia care este cea mai grea încercată tara din UE. Acest gest arată că exista solidaritate europeana iar țările din UE au capacitatea de a se uni și de găsi împreună soluții pentru combaterea epidemiei”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Spitalul din Lecco, din regiunea Lombardia, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Aeronava militară de tip Spartan a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW