Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


România, țara din UE cu cea mai mică pondere de angajați care au trecut la telemuncă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 august 2020 Etichete: , , , , , ,

Statisticile europene date de Eurostat arată că România este singurul stat membru al Uniunii Europene cu un procent sub 20% al salariaților care au muncit de acasă pe perioada pandemiei. Țara noastră este astfel statul din UE cu cea mai mică pondere de angajați care au trecut la telemuncă.

Conform statisticilor, 0,8% din forța de muncă din România lucra de acasă în 2019, reprezentând aproximativ 45.000 de angajați.

România este pe ultimul loc între statele Uniunii Europene în ceea ce privește rata de penetrare a regimului de muncă remote

Un procent de 5,4% dintre angajații din Uniunea Europeană (UE), cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani, lucrau de obicei de acasă, în 2019, se arată în statisticile europene date de Eurostat, citate de startupcafe.ro.

Cu o medie a statelor membre UE de 5,4%, mai multe țări înregistrează procente mai scăzute. Printre acestea se află Germania (5,2%), Spania (4,8%), Cehia (4,6%), precum și România (0,8%) şi Bulgaria (0,5%). La polul opus, Țările de Jos și Finlanda erau pe primele locuri la munca în sistem „remote”, 14,1% dintre persoanele angajate din cele două ţări lucrând în mod obişnuit de acasă în 2019.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW