Sunday, August 7, 2022
Jurnalism corect


România susține aderare la UE pentru Albania și Macedonia de Nord

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la videoconferința regională la nivel ministerial pe tema gestionării pandemiei COVID-19, a susținut sprijinul țării noastre pentru adoptarea la nivel european a cadrelor de negociere cu Albania și Macedonia de Nord, ca urmare a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare cu cele două state. 

„În lumina recentului Summit UE-Balcanii de Vest de la 6 mai 2020, care a reconfirmat perspectiva europeană clară a regiunii și a transmis un mesaj puternic de sprijin pentru gestionarea în comun a provocărilor crizei actuale, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a subliniat importanța menținerii politicii de extindere în centrul acțiunii UE în regiune, dincolo de inițiativele punctuale de sprijin pentru redresarea socio-economică. A exprimat sprijinul pentru adoptarea la nivel european, în perioada următoare, a documentelor reprezentând cadrele de negociere cu Albania și R. Macedonia de Nord, ca urmare a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare cu cele două țări, luate în martie 2020,” se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Deschiderea procesului de negociere este o etapă importantă pe parcursul de aderare, care va necesita continuarea eforturilor din partea statelor candidate pentru avansarea în acest proces, cu obiectivul final al aderării la Uniunea Europeană.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW