Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


România, somată de Uniunea Europeană să oprească tăierile ilegale de păduri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , , ,

România este îndemnată de Comisia Europeană să pună în aplicare așa cum trebuie regulamentul UE privind lemnul și să oprească fenomenul exploatărilor forestiere ilegale. 

„Comisia îndeamnă România să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE privind lemnul (EUTR), care interzice întreprinderilor din sectorul lemnului să producă și să introducă pe piața UE produse obținute din bușteni recoltați în mod ilegal”, conform ec.europa.eu.

Potrivit sursei citate, România nu a fost în măsură să verifice operatorii din domeniu și să aplice sancțiuni corespunzătoare.

„Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu„, transmite Comisia Europeană.

Comisia a decis, miercuri, să trimită României o scrisoare de punere în întârziere, acordându-i un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare pentru remedierea problemelor semnalate.

În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat.

Faţă de acum 100 de ani, suprafaţa pădurilor din România a scăzut cu peste 10%. Potrivit Anuarului Statistic din 1922, primul document de acest tip de la Marea Unire, suprafețele cultivate cu păduri erau de 7,3 milioane de hectare.

sursa foto: Dreams Time

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW