Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


România și Bulgaria întăresc cooperarea în domeniul gestionării frontierelor și migrației

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 martie 2024

Comisia Europeană a lansat luni, împreună România și Bulgaria, două acorduri de cooperare privind gestionarea frontierelor și migrației, după ce cele două țări au reușit să implementeze cu succes proiectele-pilot privind proceduri rapide de rezolvare a cererilor de azil.

Acordurile de cooperare iau în considerare faptul că acquis-ul Schengen va fi pe deplin aplicabil în Bulgaria și România și că, începând cu 31 martie 2024, controalele la frontierele aeriene și maritime interne vor fi ridicate.

În acest context, arată reprezentanții Comisiei Europene, acestea includ și acțiuni de consolidare a cooperării dintre statele membre, de exemplu, în domeniul cooperării polițienești, pentru a face față problemelor transfrontaliere conexe.

Acordurile de cooperare vor fi implementate cu sprijin din partea Comisiei Europene. Luni, executivul european a lansat o finanțare în valoare de 85 milioane de euro în cadrul Instrumentului de gestionare a frontierelor și a vizelor pentru îmbunătățirea capacităților naționale la frontierele externe ale UE. România și Bulgaria vor putea aplica acum pentru finanțare suplimentară pentru extinderea sau modernizarea sistemelor existente de supraveghere a frontierei, achiziționarea de mijloace de transport inclusiv cu capacități de termoviziune, achiziționarea de echipamente de operare, cum ar fi camere de detectare a mișcării și camere cu termoviziune și dezvoltarea sau modernizarea sistemelor.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW