Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


România semnează un acord cu SUA privind producerea muniției de calibru mare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 mai 2024 Etichete: , , ,

Uzina de Produse Speciale Dragomirești (județul Dâmbovița) a încheiat un acord cu compania americană General Dynamics, care va permite modernizarea fabricii și producția de muniție, potrivit mesajului postat pe X de către Ambasada SUA de la București.

După finalizarea modernizării, uzina va putea produce muniție de calibru mare conform standardelor NATO.

Acordul dintre UPS Dragomirești și General Dynamics a fost semnat în prezența Ambasadorului SUA în România, Kathleen Kavalec.

Într-un mesaj postat pe platforma X, Ambasada SUA a declarat că acest acord va permite producția de muniție de 120 mm și 155 mm în România. Semnarea acordului are loc în contextul unei cereri crescute de muniție de calibru mare din partea statelor europene și membre NATO, care livrează pachete de ajutor militar către Ucraina. Această cerere a crescut atât pentru a sprijini țara în războiul declanșat de Rusia, cât și pentru necesitățile de apărare proprii.

„Felicitări General Dynamics și @Romarm_SA pentru semnarea unui acord de colaborare, primul de acest fel, care evidențiază cooperarea româno-americană și permite producția de muniție de 120 mm și 155 mm în #România.”, este mesajul transmis pe X.

Contactat de Main News, Corneliu Vișoianu, General Manager UPS Dragomirești, a oferit mai multe detalii privind acordul dintre SUA și România.

„A fost semnată înțelegerea. După cum știți, urmează să se facă un schimb de informații. În momentul de față nu este semnat, probabil va fi în perioada imediat următoare. Noi am luat deja legătura, am transmis către partenerii noștri și probabil în săptămânile următoare o să avem și un timp precis. Nu am în momentul de față informații, știu că este vorba de o linie de 120 pentru muniția pentru Abrams, într-o primă față și după aia e vorba de 155. Noi suntem o stație de încărcare. Practic, la noi s-ar face partea finală, noi integrăm produsul la final și îl livrăm către Ministerul Apărării.”, a spus Corneliu Vișoianu pentru Main News.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW