Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


România primește luni a cincea tranșă de 87.750 de doze din vaccinul produs de Pfizer și BioNTech

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2021

România va primi, luni, a cincea tranșă de 87.750 doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Pe măsură ce tranșele de vaccin ajung în țară, aplicația de programări pentru etapa a II-a a Campaniei de vaccinare se va actualiza pentru a permite persoanelor eligibile în etapa curentă să se imunizeze împotriva COVID-19.

Mâine, 18 ianuarie, va sosi în România a cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, potrivit unui comunicat transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Cele 87.750 de doze de vaccin vor fi distribuite astfel: 

– Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare și adresa se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”, se arată în comunicatul transmis de CNCAV.

CITEȘTE ȘI: Pfizer și BioNTech vor reveni la calendarul inițial de livrări de vaccin împotriva COVID-19 începând cu 25 ianuarie

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *