Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


România preia pentru șase luni comanda unei grupări navale NATO

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 19 iunie 2024

Reprezentanţii Forţelor Navale Române anunță miercuri că România va prelua, pentru şase luni, comanda unei grupări navale NATO, care activează în Marea Mediterană.

În perioada iulie – decembrie 2024, gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor, sub comandă românească, va executa misiuni specifice în bazinul mediteraneean, pentru asigurarea capacității de reacție imediată a NATO, creșterea interoperabilității dintre forțele navale aliate, precum și promovarea imaginii Alianței Nord-Atlantice.

„Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” va pleca joi, 20 iunie, din Portul militar Constanța în Marea Mediterană pentru a se integra în gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two). În cadrul unei ceremonii militare care va fi organizată vineri, 28 iunie, la Salamis, în Grecia, comanda SNMCMG-2 va fi preluată de România, pentru a doua oară în patru ani.”, transmit reprezentanții Forțelor Navale Române.

Prin participarea la această misiune, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentului țării noastre față de securitatea regională și consolidează colaborarea internațională în vederea menținerii stabilității în zona Mării Mediterane.

Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” este comandat de locotenent-comandorul Bogdan Iosif, are un echipaj format din 85 de militari români și străini, iar pentru următoarele șase luni va conduce o grupare navală permanentă a NATO din care vor mai face parte nave militare din Italia, Spania și Turcia.

Foto: Forțele Navale Române

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW