Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


România, pe primul loc în Europa la numărul de decese provocate de COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 octombrie 2021

România înregistrează cele mai multe decese provocate de COVID-19 din Europa, potrivit datelor furnizate de OurWorldInData, în contextul în care țara noastră are penultima rată de vaccinare de pe continent.

Datele furnizate de OurWorldInData au fost actualizate ultima dată joi, 7 octombrie, când în România au fost înregistrate 282 de decese. Astfel, țara noastră a raportat 14,74 de decese la 1 milion de locuitori, ceea ce ne plasează pe primul loc în Europa din acest punct de vedere.

Bulgaria este următoarea țară pe listă, cu o rată a mortalității de 13,63 de decese/1 milion de locuitori, provocate de COVID-19.

În lume, România se situează pe locul 4, fiind depășită de țări cu un număr mic de locuitori, precum Surinam (o țară mică din Africa, cu 42.24 de decese/1 milion de locuitori), Grenada(o insulă din Caraibe, cu 26,55 de decese/1 milion de locuitori) și Insula Sfântul Cristofor și Nevis (din Caraibe, cu 18,68 de decese/1 milion de locuitori).

Deși ritmul Campaniei de vaccinare anti COVID-19 a crescut în ultimele zile, România rămâne pe penultimul loc din punct de vedere al ratei de vaccinare în rândul populației. Un procent de 35,3% din numărul total al persoanelor eligibile au primit cel puțin prima doză de ser.

Pe ultimul loc din acest punct de vedere este Bulgaria, cu o rată de vaccinare de 24,4%.

(Sursă grafic / informații: COVID-19 Vaccine Tracker | European Centre for Disease Prevention and Control)

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW