Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


România, pe locul doi în topul statelor amendate din cauza Regulamentului privind protecția datelor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 iulie 2019 Etichete: , ,

Începând cu anul 2018 România, ca țară membră UE, s-a aliniat din punct de vedere legislativ la Regulamentul European nr. 679/2016, adoptând cadrul acestuia  de protecție a datelor și pachetul de reforme privind protecția datelor, constând în punerea în aplicare a Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD).
Organele de control ale UE efectuează anual verificări privind eficiența măsurilor impuse prin Regulamentul menit să consolideze protecția dreptului persoanelor la protecția datelor cu caracter personal, reflectând natura protecției datelor ca drept fundamental al Uniunii Europene.
Conform publicației România-insider.com, controlul efectuat ca urmare a împlinirii unui an de la intrarea în vigoare a Regulamentului, plasează țara noastră pe locul doi în topul amenzilor date statelor din Europa Centrală și de Est, după Polonia.
Poziția României în topul statelor amendate vine ca urmare a faptului că Autoritatea română de control (Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) a amendat UniCredit Bank cu suma de 130,000 de Euro, în data de 27 iunie pentru încălcarea RGPD.
Banca a eșuat în demersul de protejare a datelor personale ale clienților, eșecul afectând peste 337.000 de clienți, ale căror date au fost diseminate către terțe părți în cursul anului 2018.
Informațiile privind amenzile date au fost furnizate publicității de companiile de audit Reff&Asociații și Deloitte, care au analizat amenzile date în regiune, pentru încălcarea RGPD, conform acelorași surse, primul loc fiind ocupat de Bisnode Polonia, pentru o scurgere de date care a afectat peste 6 milioane din clienții companiei.
Sursa foto: SNSPA

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW