Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


România pe locul doi „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei de Informatică / Premierul Ciucă, felicitări pentru lotul olimpic

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 16 august 2022

Premierul Nicolae Ciucă a transmis marți, 16 august, că România se află pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 123 de medalii. Șeful Guvernului a felicitat lotul olimpic de Informatică al României.

„Vara performanței românești este întregită de succesul excepțional care urcă România pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 123 de medalii!

Calde felicitări, Alexandru Luchianov, Luca Perju-Verzotti, Andrei-Robert Ion, Alexandru-Radu Todoran, Andrei-Costin Constantinescu și domnului profesor Marius Nicoli! Pregătirea riguroasă a completat cu succes talentul și perseverența.

Mulțumiri familiilor voastre și Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, al cărei rol este extrem de important în promovarea valorii informaticii românești”, a transmis Ciucă.

El a evocat, totodată, rezultatele remarcabile din aceste zile, precum și cele obținute pe parcursul ultimelor luni la celelalte discipline de studiu, care „dovedesc că România are o tânără generație de minți strălucite, capabile să performeze în mediul elitei internaționale și să reediteze valoarea școlii românești”.

„Susținerea excelenței, în egală măsură cu garantarea accesului la educație, mutarea accentului asupra cercetării-inovarii și digitalizării sunt coordonate principale ale politicilor guvernamentale, integrate în noile legi ale educației aflate în consultare publică și în noua Strategie Națională de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă, recent aprobată de guvern”, se mai arată în postarea premierului.

Amintim că, în weekend, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că România ocupă locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică.

„Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii! Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie/jud. Hunedoara) = lotul olimpic de Informatică al României.

M-am întâlnit cu aceşti elevi fabuloşi, în urmă cu trei săptămâni, in aeroport, la întoarcerea de la CEOI2022, unde au câştigat tot ce se putea câştiga: 4 medalii + locul I pe echipe. Acum, la Olimpiada Internaţională de Informatică (ediţia 2022 – Indonezia), în aceeaşi formulă, dar coordonaţi şi însoţiţi de prof. Marius Nicoli (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”) – Team Leader şi Andrei-Costin Constantinescu (ETH – Zurich, fost medaliat olimpic), au reuşit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume (din 90 de ţări participante)”, a scris Cîmpeanu pe Facebook, în weekend.

Foto: Guvernul României

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW