Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România obține 288 de milioane de euro, cu titlu de prefinanțare, din partea Comisiei Europene pentru REPowerEU

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2024 Etichete: , , , ,

Comisia Europeană a direcționat astăzi, 25 ianuarie, 288 de milioane de euro către România pentru a accelera proiectul REPowerEU. Fondurile reprezintă o prefinanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, având ca scop susținerea măsurilor-cheie și a reformelor în cadrul programului, potrivit unui comunicat oficial al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. 

Această sumă, care va fi încasată de România în câteva zile, reprezintă o confirmare a eforturilor noastre constante de a construi o Românie mai modernă, mai curată și aliniată la standardele contemporane. Asta înseamnă, evident, și o Românie capabilă să răspundă rapid noilor provocări globale, iar cu sprijinul prefinanțării din partea Comisiei Europene, vom accelera punerea în aplicare a investițiilor cheie din RePowerEU”, a declarat Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Adrian Câciu.

Uniunea Europeană investește pentru a atinge independența energetică de combustibilii fosili în contextul conflictului militar din Ucraina. România primește fonduri în urma aprobării Planului Național de Redresare și Reziliență revizuit, focusat pe economisirea energiei și producția de energie curată.

„Prefinanțarea reprezintă 20% din fondurile alocate suplimentar pentru finanțarea noilor capitole REPowerEU aferente statelor membre.

Reamintim faptul că noul capitol REPowerEU cuprinde două noi reforme și șapte investiții care se axează pe accelerarea producerii de energie verde, pe creșterea eficienței energetice a clădirilor și pe recalificarea și perfecționarea forței de muncă în domeniul generării de energie verde”, transmite sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii