Wednesday, August 17, 2022
Jurnalism corect


România nu va avea comisar european interimar: Viorica Dăncilă a retras candidatura lui Ioan Mircea Paşcu

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 11 septembrie 2019 Etichete: , ,

Ioan Mircea Pașcu a anunțat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că își retrage candidatura pentru postul de comisar european interimar, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă. Decizia Guvernului de la Bucureşti vine după ce şi Estonia a anunţat, luni, că renunţă la postul de comisar european interimar.

„Ultima oră: am fost informat de doamna Ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, ca a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau nota şi ma conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă! Voi reveni …”, a scris Ioan Mircea Paşcu, miercuri, pe Facebook.

Preşedintele Comisiei CONT, Monica Hohlmeier, i-a transmis o scrisoare preşedintelui PE, David Sassoli, în care îi transmite că nu ar trebui să accepte numirea celor doi comisari interimari, printre care şi Ioan Mircea Paşcu. Ea invocă faptul că ar fi costuri de 2 milioane euro pentru ambii comisari.

Şi liderul grupului PPE în Parlamentul European Manfred Weber a solicitat Guvernului României să urmeze exemplul Executivului estonian şi să nu mai propună comisar european interimar, pentru restul de mandat.

În 28 iunie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar european deţinut de Corina Creţu, care a obţinut un mandat de europarlamentar. Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar din 2007, dar pentru alegerile din 26 mai nu s-a mai regăsit pe listele partidului, el exprimându-şi la acel moment nemulţumirea faţă de această situaţie.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW