Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


România nu suspendă finanțarea UNRWA, după acuzațiile angajaților ONU din Gaza

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2024

România exprimă îngrijorare cu privire la acuzațiile referitoare la implicația unor angajați ai Agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNWRA) în atacurile din 7 octombrie efectuate de organizația Hamas asupra Israelului.

Ministerul de Externe menționează într-o postare pe platforma X că va monitoriza cu atenție evoluțiile și va lua măsuri corespunzătoare în consecință.

„Suntem extrem de tulburați de acuzațiile grave privind implicarea personalului UNRWA în atacul terorist din 7 octombrie împotriva Israelului. E nevoie de o investigație rapidă și amănunțită. Salutăm angajamentul secretarului general al ONU pentru o acțiune decisivă. Vom urmări îndeaproape evoluțiile și vom acționa în consecință”, se arată în postarea MAE.

Afirmația a fost făcută în contextul în care UNRWA a anunțat, vineri, că a demarat o anchetă cu privire la mai mulți angajați suspectați de implicare în atacurile din 7 octombrie.

„Autorităţile israeliene au furnizat UNRWA informaţii despre presupusa implicare a mai multor angajaţi ai UNRWA în atacurile oribile din Israel de la 7 octombrie”, a spus Philippe Lazzarini, comisarul general al UNRWA.

Imediat după, Statele Unite au anunțat vineri suspendarea temporară a oricărei contribuții financiare viitoare către UNRWA. Ulterior, decizii similare au fost luate și de către Canada, Australia, Italia, Regatul Unit, Finlanda, Țările de Jos și Germania. În schimb, Elveția amână luarea unei decizii până când va obține mai multe informații.

În prezent, contribuția financiară voluntară anunțată de România în cadrul Conferinței anuale a Donatorilor internaționali pentru UNRWA, reprezintă suma de 200.000 EUR.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW