Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


România, marcată de crime și abuzuri. Dramele care ne-au cutremurat țara

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

În România, de-a lungul anilor, au avut loc tragedii care au lăsat un gol  tuturor celor care au auzit despre ele. Crime înfiorătoare au cutremurat țara în ultimii ani prin brutalitatea cu care au fost săvârșite. Cazul celor doi copii din Brașov omorâți de propriul tată, cazul adolescentelor din Caracal, dar și  recent, Mihaela, o fetiță de 11 ani din Dâmbovița, care a fost omorâtă de un cetățean olandez, sunt doar câteva dintre crimele care au șocat întreaga țară.

Tragedia din Caracal

Unul dintre cazurile care au revoltat o țară întreagă este cazul din Caracal, unde două adolescente au dispărut iar autoritățile nu au făcut nimic. Luiza Melencu, o tânără în vârstă de 19 ani, a dispărut în luna aprilie, însă, până la dispariția celei de-a doua adolescentă, Alexandra Măceșanu , în vârstă de 15 ani, nu s-a vorbit despre cazul fetei. Ambele tinere au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă, un bărbat în vârstă de 57 de ani din același oraș.

În timp ce se afla în casă la Dincă, Alexandra a reușit să apeleze poliția de 3 ori, reclamând că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal. De-a lungul întregii zile de 25 iulie, polițiștii au încercat să identifice locul în care se afla tânăra, însă, au reușit acest lucru în cursul următoarei nopți.

Bărbatul a mărturisit că le-a ucis pe cele două tinere și le-a ars trupurile. Pe 2 septembrie, Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a transmis DIICOT raportul de expertiză medico-legaă prin examen ADN-expertiză genetică judiciară, în ceea ce privește pe Alexandra Măceșanu.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice ale probelor biologice de os este minora Alexandra Măceșanu, cu o probabilitate de 99,9%.

În ceea ce o privește pe Luiza Melencu, nu s-au găsit probe concrete care să arate că tânăra este decedată. Familia ei o așteaptă acasă.

Mihaela Adriana, fetița de 11 ani, ucisă de un olandez

Mihaela Adriana Fieraru, o fetiță de 11 ani din comunica Gura Șuții, județul Dâmbovița, nu a mai ajuns vineri, 20 septembrie, acasă după terminarea orelor. Duminică, 22 septembrie, copila a fost găsită decedată, pe un câmp.

O cameră de supraveghere instalată pe clădirea şcolii a înregistrat-o vineri, la ora 17:19, în timp ce pleca spre casă. Au fost ultimele imagini cu ea în viață.

Ea a fost căutată de peste 200 de persoane, poliţişti, pompieri, jandarmi şi săteni. De asemenea, au fost folosite drone şi un elicopter.

Mihaela avea urme de violență pe corp, iar principalul suspect este un bărbat de cetățenie olandeză, Johannes V., în vârstă de 47 de ani, care s-a sinucis, aruncându-se în fața unui camion, în ziua de 23 septembrie.

Doi copii, uciși de propriul tată

Un alt caz șocant a avut loc, în 2018, în Brașov. Un bărbat de 43 de ani și-a omorât familia, după care a mers la Poliție și s-a predat. Acesta și-a omorât soția și cei doi copii, o fată de 18 ani și un băiat de 13 ani.

Bărbatul ar fi fost la Mănăstirea Șinca unde ar fi avut o „experiență religioasă, în urma căreia a încercat să se sinucidă”. Fiindcă tentativa de suicid a eșuat, bărbatul și-a ucis întreaga familie.

La audieri, acesta le-a declarat anchetatorilor că i-a ucis pe cei trei membri ai familie fiindcă „ a vrut să le salveze sufletele”. El le-a povestit anchetatorilor că a fost alcoolic și că a fost sub tratament pentru a se vindeca și că în copilărie, moartea tatălui i-ar fi provocat o traumă.

Fiul de 4 ani, omorât de mamă

În urmă cu patru ani, o avocată în vârstă de 35 de ani din București și-a aruncat copilul de doar patru ani, de la etajul opt, după care s-a sinucis. Trupurile celor doi s-au izbit de asfalt, în fața unui bloc din cartierul Crângași, București. Eugenia suferea de depresie după ce divorțase de soțul său, tatăl băiatului. Aceasta i-a lăsat un bilet de adio mamei sale, pe care a scris: „Mami, numai Gabi e de vină”.

Minori, agresați sexual, de cei care ar trebui să îi apere

De asemenea, sunt cazuri în care, oameni care ar trebui să apere minorii de abuzuri sexuale sau violențe fizice, sunt chiar cei care săvârșesc aceste infracțiuni.

Un polițist din Sibiu, care era și instructor de box în timpul liber, a agresat două fete, de 12 și 17 ani, pe care le antrena. Acesta s-ar fi cazat cu fetele în cameră în timpul unor deplasări la București.

„In timpul noptii a incercat prin exercitarea unor acte de constrangere fizica sa intretina raporturi sexuale cu persoana vatamata, in varsta de doar 12 ani la acea data, in timp ce victima se afla sub paza si ingrijirea lui, in calitate de antrenor al acesteia”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, remis presei in luna august.

Este al doilea caz de pedofilie în care este implicat un polițist. În ianuarie 2018, Poliția Română a fost implicată în scandalul în care un polițist rutier, Eugen Stan, a molestat doi frați de cinci și nouă ani, într-un lift. Acesta a mai fost acuzat pentru încă patru agresiuni, unde, la trei dintre ele, victimele au fost tot minori.

Potrivit anchetatorilor, polițistul Eugen Stan își lua câte o zi liberă de la serviciu și atunci își ataca victimele, în general, în scările blocurilor în care locuiau.

Președintele asociației T.A.T.A, acuzat că și-ar fi violat fata de 12 ani

Încă un caz revoltător este cel al președintelui TATA care, este acuzat că în urmă cu mai mulți ani, și-ar fi violat fiica vitregă. Faptele ar fi fost comise în perioada 2013-2016. Soția acestuia a fost cea care a reclamat situația.

Asociația TATA, organizația pe care o conduce Drăghici, a fost înființată în anul 2008, cu scopul de a milita pentru drepturile taților la o relație de calitate cu copiii lor.

Președintele Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A) se afla în proces de divorț cu soția sa, Helen Daniela Drăghici, care a cerut recent judecătorilor și un ordin de protecție. În primă instanță solicitarea s-a respins, decizia fiind contestată. Cei doi au divorţat recent, iar în cadrul procesului judecătorii au decis ca minorul pe care îl au împreună să rămână la mamă, iar Bogdan Drăghici să îi plătească pensie alimentară de întreținere a copilului, în procent de 25% aplicat venitului său net lunar până când fetița va face 18 ani.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW