Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


România își retrage o parte dintre militarii aflați în Irak și Afganistan

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , , ,

România a decis să repatrieze 70 de militari aflați în misiuni în Irak, Afganistan și Republica Centrafricană. Măsuri similare au fost luate și de alte state din NATO și Uniunea Europeană.

Potrivit MApN, decizia retragerii a fost luată pe fondul pandemiei COVID-19, iar militarii se vor întoarce în teatrele de operații pe măsură ce vor apărea solicitări din partea comandamentelor.

„În contextul măsurilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, Ministerul Apărării Naţionale a decis reconfigurarea numărului de militari români care acționează, în următoarea perioadă, în unele misiuni internaţionale. Aproximativ 70 dintre militarii dislocați de Armata României în Afganistan, în cadrul misiunii NATO “Resolute Support”, în Irak – misiunea de tip coaliţie “Inherent Resolve” şi în Republica Centrafricană – misiunea Uniunii Europene de instruire şi consiliere, vor fi repatriaţi. Ei se vor putea reîntoarce în teatrele de operaţii, în situația în care vor exista solicitări din partea comandamentelor misiunilor respective.”

Retragerea militarilor români are loc în contextul în care SUA au semnat un acord de pace du talibanii din Afganistan, iar în Irak, parlamentul a votat o rezoluție, în luna ianuarie, prin care se solicită retragerea trupelor străine staționate pe teritoriul țării.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW