Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


România, inclusă de Danemarca pe lista țărilor „închise” / Ce reguli trebuie să respecte românii care au programată o călătorie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 iulie 2020 Etichete: , ,

România a fost inclusă de Danemarca pe lista țărilor „închise”, alături de Bulgaria, Luxemburg și Portugalia. Autoritățile daneze au anunţat, joi, noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul țării.

Noile reguli vor intra în vigoare la 1 august 2020, ora 00:00.

 • Cetățenii care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competente. Pentru informații în limba română privind lista de „motive întemeiate”, este recomandată consultarea site-ului Ambasadei României la Copenhaga, la următorul link: http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.
 • Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.), autoritățile daneze pot refuza intrarea.
 • Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.
 • De la aceeași dată, 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetățenilor care vin din România.

Cu privire la tranzit, autoritățile daneze au precizat că acesta va fi permis în următoarele condiții:

 • Deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca; va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei.
 • Deplasare într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior.

Persoanelor cu simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  MainNews

  FREE
  VIEW