Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


România în Schengen. Consiliul UE și Comisia, chemate de PE să prezinte un calendar pentru aderare

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2022 Etichete: , ,

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a anunțat miercuri, 21 septembrie, că a obținut sprijinul colegilor pentru a-i chema în plenul Parlamentului European pe reprezentanții Consiliului UE și ai Comisiei, pentru o dezbatere privind aderarea României la spațiul Schengen.

Conform sursei citate, aceștia vor trebui, totodată, să prezinte „urgent” un calendar de aderare.

„Am obținut sprijinul unui număr important de deputați europeni pentru a chema în plenul Parlamentului European reprezentanții Consiliului UE și Comisiei Europene la o dezbatere cu privire la aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

Conform demersului, cele două instituții trebuie să prezinte urgent un calendar de aderare la Schengen și, totodată, să precizeze dacă în luna decembrie, conform solicitării făcute de semnatari, va fi supusă la vot extinderea spațiului european de liberă circulație.

Peste 50 de eurodeputați din toate grupurile politice pro-europene au susținut acest demers important pentru țara noastră, astfel încât este îndeplinit criteriul tehnic pentru ca procedura parlamentară specifică să fie declanșată și, în consecință, să existe o dezbatere în plenul Parlamentului European”, a precizat Negrescu, într-o postare pe Facebook.

El menționează, de asemenea, că, prin această inițiativă, PE demonstrează că a susținut constant aderarea României la spațiul Schengen.

Context

Săptămâna trecută, eurodeputatul anunța că a solicitat, în plenul PE, o decizie în acest sens până la finalul anului.

„Românii merită în Schengen! România respectă de foarte mulţi ani toate criteriile privind aderarea la spaţiul Schengen, iar evaluările succesive ale Comisiei Europene, confirmate şi în contextul războiului din Ucraina, arată că ţara noastră asigură protecţia frontierelor externe, la cele mai înalte standarde. Liderii europeni nu au nicio justificare să nu accepte primirea României în spaţiul Schengen, în acest an.” a declarat europarlamentarul român, Victor Negrescu, potrivit unui comunicat oficial.

CITEȘTE ȘI Victor Negrescu cere în plenul Parlamentului European intrarea României în Schengen până la finalul anului

Foto: Inquam Photos/Costin Dinca

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW