Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


România explică la CJUE de ce e necesară desființarea SIIJ

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 20 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul Justiției a declarat, luni, că România va susține la Curtea de Justiție a UE desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Luni și marți, la CJUE, se dezbat procesele deschise de asociațiile de magistrați ca urmare a modificărilor legilor justiției. Cea mai contestată modificare este înființarea SIIJ, magistrații considerând că este un mijloc de presiune.

Poziția Ministerului Justiției este cea exprimată prin memorandumul adoptat de către Guvern și acum poate o să înțelegem mai bine de ce a fost nevoie de acel memorandum care să fundamenteze și formal dincolo de fundamentarea politică bază pe programul de guvernare aprobat de Parlament. Delegația care va fi prezentă la CJUE din partea Ministerului Justiției va susține opoziție agreată cu Ministerul Afacerilor Externe, fundamentată pe memorandum, aprobată de către Guvern, în sensul desființării Secției Speciale”, a declarat Cătălin Predoiu.

În timp ce magistrații au reclamat înființarea Secției, președintele CSM a susținut, în punctul de vedere transmis Curții, că înființarea Secției este oportună.

La finalul anului, Guvernul a aprobat un memorandum prin care se susține desființarea Secției.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW