Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


România este pregătită să ajute Turcia după cutremurul în urma căruia au fost rănite 1000 de persoane. Anunțul lui Raed Arafat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că România este gata să vină în ajutorul autorităților din Turcia, dacă va fi nevoie și ni se va cere ajutorul.  

 „Nu cred că va dura mai mult decât a durat data trecută. Timpul de la alertare până la plecare este de regulă de 12 ore, dar vom fi pregătiți să plecăm mult mai repede dacă va fi cazul. Depinde dacă se va decide și dacă se va trimite o alarmă prin Mecanismul Protecției civile europene. Din primele informații nu există această intenție”, a spus Raed Arafat, duminică, la Digi24.

Întrebat dacă România ar face față unui astfel de cutremur, Raed Arafat a spus că țara noastră este mult mai pregătită față de anii precedenți.

 „Mult mai bine pregătita decât acum trei-patru ani. Ne-am dotat mult mai bine, mai ales cu echipamentele de căutare-salvare, unde acum avem echipamente la nivelul fiecărui județ, în două locații”, a adăugat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, marea problemă în cazul cutremurelor este prevenția.

 „Problema cutremurului rămâne problema prevenirii, adică consolidarea clădirilor și tot. Ar fi bine când ne lovește un cutremur să găsească clădirile foarte bine. Problema prevenirii rămâne problema cea mai importanta. Am văzut că sunt luate măsuri. Noi mai discutăm acest lucru și încercăm să găsim soluții”, a mai spus șeful DSU.

Vineri seară a avut loc un cutremur de 6,8 grade în Turcia în urma căruia cel puțin 19 oameni au murit și aproape 1000 au fost răniți.

sursa foto: metro.co.uk 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW