Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


România este de acord cu propunerea de buget a Comisiei Europene

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 iunie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat mulțumit de propunerea Comisiei Europene privind bugetul multianual al UE, care ar urmează să fie aprobat la pachet cu mecanismul de revigorare economică. 

„Fondurile europene – Este în discuție o propunere a Comisiei pe care noi o găsim bună. Asta înseamnă că fondurile multianuale vor fi discutate la pachet cu fonduri care sunt destinate pentru revigorarea economică în UE. Vom beneficia și noi în România de mai multe fonduri europene decât am avut inițial în plan. Se vehiculează foarte multe sume, foarte multe variante. În realitatea, avem de a face cu un proiect prin care României i se alocă sume importante, însă, urmează fazele de negociere. Acest proiect al Comisiei nu este definitiv. El va fi negociat între liderii statelor și va fi negociat ulterior și în Parlamentele naționale și în Parlamentul European.

Noi am analizat toate oportunitățile. Noi vom investi acești bani în proiecte foarte importante pentru România, nu doar revigorarea economică, vor primi și firmele posibilitatea să folosească acești bani, vom investi în autostrăzi, în linii de cale ferată, în proiecte de energie regenerabilă, vom investi bani importanți în sistemul de sănătate publică, în învățământ etc.”  a declarat Klaus Iohannis.

Conform propunerii de buget pentru perioada 2021 – 2017, României ar trebui să îi revină aproximativ 40 de miliarde de euro la care se adaugă alte 33 de miliarde proveniți din mecanismul de revigorare economică în urma pandemiei.

Propunerea Comisiei Europene va ajunge pe masa șefilor de state și de guverne din UE, care urmează să se pronunțe cu privire la această temă.

Sursa foto: biopharma-reporter.com

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW