Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


România cumpără tabere pentru refugiaţi ucraineni de sute de milioane de lei

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 septembrie 2022 Etichete: , ,

Statul român se pregăteşte pentru eventualitatea ca războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei să ducă la creşterea numărului de refugiaţi proveniţi din ţara vecină. În acest context, statul vrea să achiziţioneze cu sute de milioane de lei corturi pentru cazarea refugiaților şi elemente de echipare a acestora, printr-un acord-cadru cu durata de 2 ani, relatează Profit.ro.

„În contextul conflictului armat din Ucraina, precum şi al pericolului unui accident nuclear produs la centrala atomică de la Zaporojie, este posibil un aflux de cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din aceste zone.

Pentru intervenţia operativă în vederea protecţiei populaţiei refugiate, se impune achiziţionarea unui pachet de campare pentru intervenţii operative (…)”, se arată într-un document al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS) din subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Astfel, instituţia a demarat o licitaţie pentru a cumpăra mii de corturi şi sute de mii paturi, saltele, pături, cearşafuri, saci de dormit şi alte articole de acest tip (cantităţi maxime), precizează Profit.ro.

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW