Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


România continuă să transfere pacienți infectați cu SARS-CoV-2 în secțiile ATI din străinătate / Medicamente COVID-19, trimise gratuit în țară

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 octombrie 2021

Ministerul Sănătății a informat că 3 pacienți infectați cu COVID-19 au fost transferați în cursul serii de marți, 26 octombrie, la Łódź, în Polonia. Până în prezent, 47 de persoane au fost transferate în unități medicale din afara României pentru a fi tratate în secțiile ATI.

Este vorba despre 2 pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din Cluj și un alt pacient din Iași care a fost transportat cu elicopterul până la Cluj Napoca”, informează Ministerul Sănătății.

Toți pacienții se aflau în stare stabilă și necesitau asistență medicală de specialitate într-o secție ATI, potrivit sursei citate.

Ajutor din partea Serbiei

Republica Serbia a trimis gratuit în România un număr de 6.365 de flacoane de anticorpi monoclonali de diferite tipuri, folosite pentru a trata pacienții internați cu COVID-19, potrivit unui comunicat transmis marți seară de către Ministerul Sănătății.

Medicamentele vor fi distribuite în peste 100 de spitale din țară.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila apreciază gestul vecinilor noștri și mulțumește pentru sprijin autorităților sanitare din Republica Serbia”, potrivit comunicatului transmis de MS.

CITEȘTE ȘI: România a primit luni 350 de concentratoare de oxigen din Olanda. Urmează şi alte echipamente din alte state

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW