Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


România cere ajutorul UE pentru a putea asigura tratamentul a zeci de mii de pacienți COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 octombrie 2021

Ministerul Sănătății a solicitat vineri, 15 octombrie, activarea Mecanismului de protecție civilă al uniunii Europene pentru a putea asigura tratamentul cu anticorpi monoclonali neutralizanți pentru un număr de 40.000 de persoane infectate cu COVID-19, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituție.

Există promisiuni de sprijin și din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu dna. Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate despre intenția noastră de activare a mecanismului de protecție civilă în vederea aprovizionării cu medicamentele necesare asigurării tratamentului pacienților noștri”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, citat în comunicatul Ministerului Sănătății.

Anticorpii monoclonali neutralizanți se folosesc pentru a trata pacienții internați cu COVID-19, care au forme ușoare sau medii ale bolii.

Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient”, arată Ministerul Sănătății.

Donație din partea Italiei

Marți, România a primit o donație de 5.206 de fiole de anticorpi din partea statului italian, sub formă de recunoștință, după ce țara noastră a trimis echipe de medici și asistenți medicali în anul 2020, în spitalele din Brescia și Lecco, în momentul în care Regiunea Lombardia era focarul de infecție COVID-19 al Europei.

Cele 5.206 fiole de anticorpi monoclonali au ajuns în 134 de unități sanitare cu paturi și vor fi folosite pentru tratarea unui număr de 2.603 de pacienți.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW