Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


România candidează pentru organizarea unei noi finale Europa League la București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 iulie 2023

Federaţia Română de Fotbal a înscris candidatura României pentru organizarea finalei Ligii Europa din 2026 sau 2027 pe Arena Naţională din București. 

„EURO 2020 ne-a adus cele mai importante investiţii publice în infrastructură, o moştenire solidă care influenţează dezvoltarea fotbalului românesc. Totodată FRF a demonstrat că şi-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc. Prin această candidatură, FRF îşi propune să utilizeze găzduirea Finalei Europa League ca un element declanşator, care să contribuie la construirea unui model organizaţional de referinţă pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale şi de Est, în jurul perspectivei Fotbal – Comunitate – Business – Sustenabilitate. Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de ţara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului Bucureşti şi întregul ecosistem fotbalistic din ţara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Pe 9 mai 2012, România a organizat, pe Arena Națională, finala Europa League dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao, încheiată cu victoria 3-0 pentru echipa antrenată de Diego Simeone.

Potrivit Eurosport.ro, România are 3 țări contracandidate pentru a găzdui finala Europa League din 2026 sau 2027:

 • Germania: Düsseldorf / Frankfurt / Gelsenkirchen / Leipzig / Stuttgart
 • Scoția: Glasgow (Hampden Park)
 • Turcia: Istanbul (Beşiktaş / Fenerbahçe / Galatasaray)

Pentru următorii doi ani, oraşele gazdă ale ultimului act al Ligii Europa se cunosc deja. Acestea sunt Dublin (Irlanda), în 2024, şi Bilbao (Spania), în 2025.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW