Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România ar urma să trimită echipamente militare în Ucraina / Legea, analizată de Guvern

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 aprilie 2022

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 20 aprilie, că Guvernul analizează o lege prin care vor fi permise donațiile de arme și echipamente militare în Ucraina, în contextul războiului cu Federația Rusă. Proiectul se află în transparență decizională și a fost publicat pe site-ul Ministerului Apărării.

În momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a declarat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul unei vizite la Oradea.

Ministerul Apărării a publicat, pe 15 aprilie, un proiect prin care urmărește să modifice Ordonanța de Urgență privind acumularea, scoaterea și împrospătarea produselor din rezervele proprii ale forțelor destinate apărării naționale.

Potrivit notei de fundamentare, în acest moment nu există cadrul legal care să permită forțelor din domeniul Apărării să doneze echipamente militare către alte state aliate sau partenere.

Forțele destinate apărării naționale pot face donații de produse din rezervele proprii, în starea în care se află, către state aliate sau partenere, în baza solicitărilor primite, în scopul acordării sprijinului cu titlu de ajutor, în situațiile temeinic justificate de evoluția mediului de securitate și când sunt afectate interesele României”, este modificarea adusă Art. 9 al OUG nr. 122/1998.

Proiectul, aflat în transparență decizională, poate fi accesat aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *