Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


România a trimis cel de-al doilea contingent de pompieri în Grecia, printr-un program european

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 15 iulie 2022

Un al doilea contingent, format din 28 de pompieri români, a plecat vineri, 15 iulie, în Grecia, pentru schimbarea efectivelor trimise de țara noastră care sprijină autoritățile elene prin activități de monitorizare și stingere a incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Primul contingent, plecat în Grecia de la sfârșitul lunii iulie, se va întoarce în țară după ce va preda colegilor din cel de-al doilea schimb cele opt mijloace tehnice dislocate pe teritoriul elen.

„În ultimele 15 zile, cei 28 de pompieri care se află în Grecia au participat la misiuni de stingere a incendiilor în zonele Schimatari și Porto Germeno. În afara acestor acțiuni, colegii noștri au desfășurat sesiuni de antrenament și de pregătire cu omologii eleni, precum și recunoașteri în teren în vederea familiarizării cu relieful și condițiile existente în caz de intervenție”, a precizat IGSU.

Context

Primul contingent de pompieri români, alături de mijloace tehnice din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a plecat joi, 30 iunie, spre Grecia, unde a participat la un program pilot de pre-poziţionare, în vederea stingerii incendiilor de pădure, organizat de Uniunea Europeană (UE). Programul se desfășoară în perioada 1 iulie – 1 august 2022.

Conform unui comunicat de presă al IGSU, scopul programului vizează  reducerea  timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.

Programul de asistenţă este finanțat de UE și a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunitățile elene, după incendiile devastatoare înregistrate anul trecut.

În perioada 6-16 august 2021, 108 pompieri români, alături de mijloace tehnice, au fost dislocați în Grecia pentru susținerea misiunilor din zonele puternic afectate de incendii.

Totodată, și în perioada 20-29 august, țara noastră a intervenit în Grecia cu 142 pompieri și mijloace tehnice.

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO Pompierii români au început prima misiune în Grecia

Sursa foto: Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW