Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


România a trimis ajutoare în Libia, țară devastată de inundații

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2023 Etichete: , , ,

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat, sâmbătă, 16 septembrie, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinaţia Benghazi, Libia, pentru a transporta prima tranşă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistenţă internaţională cu titlu gratuit către această ţară, afectată de inundaţii devastatoare. 

Forţele Aeriene au planificat realizarea a şase curse pe această rută, în care vor fi transportate în total 55 tone de bunuri, constând în produse alimentare şi articole pentru adăpostire.

Zborurile se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de urgenţă, informează MApN.

Numărul deceselor cauzate de inundaţiile devastatoare care au lovit estul Libiei ar putea ajunge la 20.000 doar în orașul Derna, care se confruntă cu dezastru umanitar din cauza inundaţiilor masive provocate de puternica furtună Daniel care a lovit weekendul trecut estul Libiei, notează Reuters.

Inundaţiile din estul Libiei au lăsat, de asemenea, peste 30.000 de oameni fără adăpost, mai ales la Derna, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie a ONU.

Sursă foto: MApN

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW