Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


România a invitat Norvegia să participe la structurile aliate din țară

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2022 Etichete: , , ,

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi, 1 decembrie, o întrevedere bilaterală cu omologul norvegian, Anniken Huitfeldt, în marja Consiliului Permanent al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), organizat în Polonia, a transmis MAE.

Discuția dintre cei doi miniștri s-a concentrat pe relația bilaterală dintre România și Norvegia și cooperarea în domeniul securității, arată MAE.

Bogdan Aurescu a amintit de achiziția de avioane F-16 din Norvegia, parte a „cooperării bilaterale pe toate palierele, inclusiv în domeniul apărării și securității”, și a invitat partea norvegiană să participe la structurile aliate din România.

Cei doi miniștri au convenit intensificarea cooperării în domeniul securității, la nivelul celor două ministere de externe(…)Cei doi miniștri au agreat continuarea dialogului pe subiecte de interes comun pentru cele două state, atât la nivel bilateral, cât și multilateral”, se mai arată în comunicatul MAE.

Totodată, ministrul român de Externe a salutat contribuția norvegiană, de aproximativ 1 miliard de euro, ce i-a revenit României din Mecanismele Financiare Norvegiene și ale Spațiului Economic European din 2007 încoace.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW