Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


România a interzis oficial exportul de medicamente care au legătură cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea COVID-19

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Victor Costache a anunţat, joi, 12 martie, intrarea în vigoare a unui Ordin care prevede suspendarea, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuţiei în afara teritoriului României a medicamentelor și a tuturor produselor sanitare care au legătură cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul pentru COVID-19. 

Victor Costache a anunțat că prin aplicarea acestui Ordin, au fost s-a oprit exportul paralel de materiale sanitare, foarte căutate pe piața din Europa în contextul crizei coronavirusului.

„În momentul de față au fost oprite la granița României nenumărate TIR-uri. Zeci de tone de medicamente și materiale sanitare care ar fi fost scoase din țară prin export paralel. Am emis acest Ordin astăzi, care a fost comunicat în nr. 202 din Monitorul Oficial”.

„Art.2 – Se suspendă temporar distribuția în afara teritoriului României pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentului ordin a medicamentelor cuprinse în Catalogul Național al Prețurilor Medicamentelor Autorizate de punere pe piață în România”, arată în Ordinul emis de ministrul Sănătății.

„În condițiile crizei COVID, datorită lipsei medicamentelor și materialelor de piața din Europa erau foarte multe echipamente și dispozitive și consumabile care ar fi fost altfel scoase din România”, a mai spus ministrul Sănătății”, a declarat Victor Costache

Ordinul ministrului Sănătății vine în contextul în care în Romania au fost înregistrate 59 de cazuri de coronavirus, 8 vindecate, iar intrarea în scenariul 3 de măsuri (100 de cazuri confirmate) se așteaptă să se întâmple în zilele următoare.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW