Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


Români păcăliți de doi bărbați care pretindeau că dezinfectează case împotriva coronavirusului / Substanța folosită conținea apă și detergent de rufe

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: , , , ,

În plină criză provocată de coronavirus apar și cazuri de români care vor să profite de situație. Doi bărbați, în vârstă de 28 și 29 de ani, din Reșița și Bocșa, pretindeau că dezinfectează case împotriva virusului Covid-19. În realitate, bărbații foloseau pentru „curățarea locuințelor” un lichid format din apă și detergent de rufe. 

Aceștia mergeau din case case purtând după ei două recipiente de pulverizat care conțineau un lichid format din apă ți detergent. În schimbul serviciilor prestate, aceștia percepeau o sumă de bani.

Înșelăciunea a fost descoperită, miercuri, de polițiști de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa, inculpații fiind la acel moment în satul Ersig.

„Ieri, 25 martie, în jurul orei 17.00, polițiști de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa au depistat, pe raza satului Ersig, doi bărbați de 28 și 29 de ani, din Reșița și Bocșa, care se deplasau prin localitate, având asupra lor două recipiente de pulverizat substanță lichidă, ce conțineau un amestec de apă și detergent de rufe. Aceștia propuneau cetățenilor să le dezinfecteze locuințele împotriva răspândirii virusului COVID -19, în schimbul unei sume de bani”, transmite Poliția Română.

Mai mult, unul din bărbați nu avea asupra sa o declarație pe proprie răspundere prin care să justifice motivul pentru care a ieșit din casă, iar celălalt avea odeclarație pe proprie răspundere completată cu date false.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de câte 5.000 de lei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la înșelăciune și fals în declarații. Cercetările cpntinuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW