Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Roger Federer a anunţat că se retrage din activitatea competiţională

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 15 septembrie 2022 Etichete:

Tenismenul Roger Federer și-a anunțat joi, 15 septembrie, retragerea din tenis, urmând ca Laver Cup să fie ultimul turneu la care participă, relatează presa internațională.

„Am jucat mai mult de 1.500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este momentul să pun capăt carierei mele competiționale”, a transmis Federer într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Elvețianul în vârstă de 41 de ani, care a câștigat 20 de titluri de Grand Slam, a adăugat că intenționează să continue să joace tenis, „dar nu în Grand Slam-uri sau în circuit”.

El a precizat că următorul turneu, Laver Cup, care se va desfășura săptămâna viitoare la Londra, va fi ultimul la care participă.

El nu a mai jucat niciun meci de la turneul de anul trecut de la Wimbledon și a fost supus mai multor operații la genunchi.

„După cum mulți dintre voi știți, ultimii trei ani au reprezentat mai multe provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă deplină. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul acestuia pentru mine în ultima vreme a fost destul clar. Am 41 de ani”, a declarat Federer.

Prima sa victorie la un turneu de Grand Slam a fost la Wimbledon, în 2003.

De atunci, a acumulat al treilea cel mai mare număr de victorii de Grand Slam; doar marele său rival Rafael Nadal, cu 22, și Novak Djokovic, cu 21, au mai multe titluri decât el.

A fost numărul unu mondial timp de un număr record de 237 de săptămâni consecutive.

Foto: Facebook/ Roger Federer

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW