Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Rocada premierilor agită spiritele în coaliție. PSD, răspuns pentru șeful PNL Iași: Cazurile penalilor Chirica și Alexe îi dau mari bătăi de cap / Reacția liberalilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 august 2022

Declarațiile făcute de liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, potrivit căruia liberalii ar trebui să rămână cu funcția de prim-ministru și după anul 2023, au agitat spiritele în coaliție. PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt Radu Oprea, l-a acuzat pe Muraru că încearcă să „creeze fumigene la București” pentru a devia atenția de la problemele filialei locale. Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a transmis că liberalii își respectă angajamentele și că astfel de discuții trebuie purtate în coaliție.

La Iași, președintele PNL, Alexandru Muraru, este într-o situație grea, cazurile penalilor Chirică și Alexe îi dau mari bătăi de cap. Greu să explice ieșenilor că partidul pe care îl reprezintă nu este nici Chirică și nici Alexe, că doar sunt pe funcții alese sub sigla PNL.

În încercarea de a scăpa din încercuire, dl. Muraru crează fumigene la București. Brusc îl preocupă soarta guvernării începând cu primăvara anului viitor”, a transmis Partidul Social Democrat, prin vocea purtătorului de cuvânt Radu Oprea, pe Facebook.

Social-democrații susțin că liberalii ar trebui să fie îngrijorați de știrile legate de scumpirea prețurilor la energie, unde cetățenii „așteaptă soluții”.

„PSD a venit cu propunerea concretă a reglementării prețurilor pentru că este evident că actuala schemă de plafonare nu poate tempera creșterea prețurilor. Haideți să ne concentrăm pe soluții și nu pe scenarii. PSD a intrat la guvernare pentru a susține cetățenii și economia în aceste momente dificile, nu pentru jocuri și declarații politicianiste”, arată social-democrații.

Ideea lansată de Alexandru Muraru a fost respinsă inclusiv de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Ideea rotativei guvernamentale este cuprinsă într-un angajament făcut de PNL la formarea coaliției de guvernare. PNL își respectă angajamentele, iar protocolul pe care se bazează actuala coaliție nu face excepție. Nu există astăzi în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului”, a fost reacția lui Ionuț Stroe, pe Facebook.

Reprezentantul Partidului Național Liberal a mai transmis că „orice subiect de asemenea importanță se discută în coaliție”.

Este o perioadă dificilă pentru țară, în care guvernarea trebuie să fie tratată cu responsabilitate și seriozitate”, a adăugat Stroe.

Potrivit angajamentului luat de partide la momentul instituirii coaliției de guvernare, PNL va avea funcția de prim-ministru până în anul 2023, urmând ca locul lui Nicolae Ciucă să fie luat de un social-democrat între 2023 și 2024, când vor avea loc următoarele runde de alegeri.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Şeful PNL Iaşi, Alexandru Muraru, despre rotativa din 2023: A schimba un premier înainte de alegeri, nu cred că fi un semnal bun

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW