Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Robert Negoiță, reclamat la DNA pentru abuz în serviciu

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 31 august 2021

Robert Negoiță a fost reclamat marți, 31 august, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) de către 6 aleși ai USR PLUS pentru abuz în serviciu, după ce, la începutul lunii, șase angajați ai unei firme deținută de Primăria Sectorului 3 au fost prinși sub un mal de pământ pe șantierul pe care lucrau în zona Bibliotecii Naționale.

În plângerea transmisă procurorilor, aleșii USR PLUS arată că au cerut să fie cercetată și implicarea firmelor subordonate Consiliului Local al Sectorului 3, Algoritm Rezidential SRL și Algoritm Construcții S3, dar și a funcționarilor din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public (DADP) a Sectorului 3, care ar fi acționat la ordinul verbal al primarului.

Aceștia susțin în sesizare că lucrările de pe șantier au fost efectuate de firma Algoritm Rezidential fără autorizație de construire, fără ca Sectorul 3 să aibă vreun drept asupra terenului, fără să fie comunicată data începerii lucrărilor și fără să fie luate măsurile de siguranță necesare pentru evitarea accidentelor.

Negoiță a admis că știe că nu are drept să facă lucrări pe teren, fără să informeze proprietarul și fără să îi ceară acordul, dar s-a justificat susținând că el vrea să fie o zonă frumoasă și că ar dura prea mult ca să obțină avize. Măsurile dispuse de Robert Negoiță au condus la lucrări nelegale ale Algoritm Rezidential SRL, dar finanțate din banii contribuabililor”, potrivit unui comunicat de presă al aleșilor USR PLUS.

Aleșii USR PLUS care au depus sesizarea la DNA sunt consilierii generali Ana Ciceală și Nicorel Nicorescu, consilierii locali ai Sectorului 3 Alexandru Sava și Eugen Matei, consilierul în Ministerul Justiției Teodora Stoian și europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Main News l-a contactat pe primarul Sectorului 3 pentru a cere un punct de vedere, dar Robert Negoiță nu a răspuns până la momentul publicării acestui articol

Reamintim că doi muncitori au murit și alți patru fost răniți pe 2 august, după ce au fost prinși sub un mal de pământ pe șantierul pe care lucrau în zona Bibliotecii Naționale. Toți șase erau angajați ai companiei Algorithm Residence, deținută de Primăria Sectorului 3.

În acest caz, Poliția Capitalei a deschis dosar penal in rem pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul, cercetările urmând să fie continuate sub supravegherea unui procuror.

Cinci consilieri USR PLUS au mai depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pe 5 august, în care arătau că Inspectoratul de Stat în Construcții a fost sesizat încă de pe data de 6 iulie în legătură cu șantierul ilegal al Primăriei Sectorului 3 de lângă Biblioteca Națională.

Mai mult, firma deținută de Primăria Sectorului 3 a fost amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu pentru lucrările din zona Bibliotecii Naționale cu trei săptămâni înainte de tragedie.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *