Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Robert Negoiță, filmat în timp ce mergea cu bicicleta pe trotuar. Amenda în acest caz poate ajunge la 1.160 de lei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 august 2020 Etichete: , ,

Cum bicicleta este mijlocul de transport preferat al politicienilor în timpul campaniilor electorale, nici primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, nu ratat ocazia să-și etaleze pasiunea pentru transportul verde. Numai că, în imaginile publicate pe pagina sa de Facebook, edilul apare mergând cu bicicleta pe trotuar, lucru interzis de legislația rutieră. Amenda în acest caz poate ajunge până la 1.160 de lei.

Alături de Negoiță, în imagini apar alte cinci persoane conducând biciclete sau trotinete neregulamentar. Mai mult, la minutul 0.21 se observă cum edilul face slalom printre persoanele care circulau pe trotuar.

Negoiță ar trebui amendat

Circulația cu bicicleta pe trotuar, cu excepția cazurilor în care este prevăzută o pistă de biciclete, este interzisă prin lege. Mai exact, articolul 161 alin. 1 lit.c din Ordonanța de Urgență 195.

Contravenția primarului se încadrează în clasa a III-a „nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor”, sancțiunea în acest caz fiind cuprins între 870 de lei și 1.160 de lei.

Amintim faptul Robert Negoiță a fost surprins la plimbare cu bicicleta în Parcul IOR, în timpul stării de urgență, deși deplasarea în afara locuinței era foarte strict reglementată.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 26100 additional Information on that Topic: mainnews.ro/robert-negoita-filmat-in-timp-ce-mergea-cu-bicicleta-pe-trotuar-amenda-in-acest-caz-poate-ajunge-la-1-160-de-lei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/robert-negoita-filmat-in-timp-ce-mergea-cu-bicicleta-pe-trotuar-amenda-in-acest-caz-poate-ajunge-la-1-160-de-lei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *