Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rezultatele parțiale a voturilor exprimate în țară și în străinătate: Iohannis conduce detașat/ Țările în care Dăncilă nu a primit niciun vot

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 25 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Potrivit datelor oficiale de pe siteul Biroului Electoral Central, rezultatele oficiale parțiale ale alegerilor prezidențiale de duminică arată faptul că în țară Klaus Iohannis a obţinut 63.16% din voturi şi Viorica Dăncilă – 36,89 %. În diaspora, Klaus Iohannis are un scor de 92,19%, iar Viorica Dăncilă 7,81%.

După numărarea a 99,91% din voturi exprimate la nivel național, conform datelor oferite de Biroul Electoral Central, președintele a primit 63,16% din voturi, iar contracandidata sa 36,84%.

După centralizarea voturilor din diaspora, Klaus Iohannis a primit un procent de 92,19% din voturi, iar Viroca Dăncilă, 7,81% din voturi.

În România, peste nouă milioane de români și-au exercitat dreptul la vot, prezența fiind de 49,87%.

Niciun vot pentru Viorica Dăncilă

Conform informațiilor centralizate și publicate de AEP, Viorica Dăncilă nu a primit niciun vot în turul al doilea la alegerile prezidențiale în Pakistan și Turkmenistan.

De asemenea, social-democrata a primit doar un vot în Angola, Brazilia, Columbia, Republica Populară Democrată Coreeană, Croaţia, Etiopia, Sudan, Uzbekistan şi Zimbabwe.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *