Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Rezultate alegeri locale București, Sectorul 2 – Rareș Hopincă își clamează victoria: S-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 14 iunie 2024 Etichete: , , , ,

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareş Hopincă, a declarat vineri, 14 iunie, că a fost finalizată numărarea voturilor la Biroul Electoral de Sector şi că s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea sa. Primarul în exercițiu al Sectorului, Radu Mihai, a denunțat în repetate rânduri fraudă la vot și a cerut renumărarea voturilor. 

„Tocmai s-a finalizat numărarea de către Biroul Electoral de Sector, s-a validat şi ultimul proces verbal care mai era de validat, s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea, ceea ce arată că sunt câştigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2”, a declarat candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, citat de News.ro.

Radu Mihaiu, candidatul Alianței Dreapta Unită, a spus în urmă cu o zi că la Secția 352 au fost inversate, în procesul verbal, 333 de voturi obținute de el, cu ale unei contracandidate, greșeală recunoscută de cei din secție.

„Secția 352 a fost numărată. Incidentul documentat. Încheiem o zi lungă și grea, dar a meritat. 294 voturi de la voi au fost scoase la lumină. 294 voturi în plus din doar 2 secții renumărate azi. Însă nu am terminat. Mai sunt 30 de secții de renumărat. 30 de secții cu suspiciuni grave pe care PSD PNL le ține sub capac pentru că știu și ei că pierd”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Anterior, el a afirmat că au fost descoperite nereguli și la Secţia 203.

„Pe lângă că s-au găsit încă 7 voturi valabile pentru mine amestecate prin alte teancuri am descoperit și altceva mai grav. Erau și mai puține pentru contracandidatul PSD-ist, cu 25 mai puține decât se numărase inițial. Nu e de mirare că nu ieșeau cheile de control”, a mai spus Radu Mihaiu.

Mihaiu a depus și o plângere penală pentru fals în înscrisuri oficiale.

Foto: Facebook / Rareș Hopincă

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW