Thursday, October 22, 2020
Jurnalism corect


Revoltă în PSD. Viceprimarul Capitalei îl critică pe Ciolacu: E slab/ Bădulescu susține că ordonanța militară privind amplasarea dispozitivelor de dezinfectare în blocuri este neclară

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 31 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Aurelian Bădulescu îl critică pe liderul interimar al PSD, în contextul măsurilor dispuse autorităților locale pentru prevenirea răspândirii Covid 19. Viceprimarul Capitalei susține că Marcel Ciolacu nu se interesează de primarii PSD, pentru a vedea dacă aceștia fac față măsurilor care se impun în contextul pandemiei de coronavirus.

„Dânșii pun presiune, doar, doar te împiedici, însă ei nu înțeleg că te împiedici și pentru cetățeni. Noi acum nu mai suntem în lupta politică, lupta politică nu există. L-am văzut și pe Orban ce poate și pe Marcel Ciolacu, să nu credeți că este vreo diferență. Slab și el. Sunt supărat că președintele meu de partid nu a venit să discute cu primarii pe care îi are să spună: << voi faceți față mă la aceste situații>>? Să ne adune, să îi arătăm care sunt problemele, și să meargă în calitate de președintele al Camerei Deputaților să discute cu ei. La alt nivel. Așa pe noi nici nu ne bagă în seamă, păi dacă nu ne bagă în seamă pe noi, ăștia de la București, dar pe ceilalți de la sate?”, a declarat, pentru mainnews.ro, viceprimarul Capitalei.

Ordonanța militară numărul 4 obligă primăriile ca începând de marți, 31 martie, să pună la toate intrările blocurilor de locuințe dispozitive cu soluții dezinfectante. Viceprimarul Capitalei susține că documentul este neclar și măsurile nu pot fi puse în aplicate

Potrivit art. 6 al Ordonanței militare nr. 4, „autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale”.

„Ca această ordonanță să poată fi opozabilă și să pună autoritatea în drepturi, și anume s-o facă pe cheltuiala ei, trebuia să introducă trei cuvinte <<pe cheltuiala autorității>>. Vedeți dumneavoastră pe acest text scris lucru? Spune doar că autoritatea publică va asigura montarea, adică, în cel mai rău caz, asociația le cumpără iar eu le montez!  (..) Avem de a face cu persoane care emit instrumente care nu pot fi puse în aplicare (…) Nu trebuie ca o administrație publică să își găsească un alibi atunci când este controlată ci trebuie să existe un document predictibil care să lămurească ce vrea să facă”, a declarat Aurelian Bădulescu, pentru mainnews.ro.

Viceprimarul critică Guvernul că nu s-au consultat cu autoritățile locale

Viceprimarul Capitalei critică Guvernul pentru că nu s-a consultat cu autoritățile locale atunci când au emis măsurile care se impun în timpul pandemiei de coronavirus.

„Toți am lucrat în interiorul bugetului, numai că într-o săptămână ajungem la maxim, terminam resursele.

O altă chestiune care denotă lipsa de maturitate a deciziei acestor oameni. Dumneavoastră ați văzut o consultare a acestui CNSU sau a membrilor Guvernului cu reprezentanții autorităților locale care sunt ori municipii ori capitale de județ pentru a evalua dacă există capacitatea, capabilitatea financiară și resursa umană pentru a aplicarea a ceea ce scrie în aceste ordonanțe? În asta constă lipsa de imaturitate. De aceea dumnealor nu înțeleg că nu fac bine ce fac. Nu trebuia să se consulte și cu noi? Avem sau nu avem posibilitatea?, mai a spus Bădulescu.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW