Wednesday, May 31, 2023
Jurnalism corect


Revoltă in ALDE după ieșirea de la guvernare. Deputat: Suntem aduși într-un joc care nu e cel pe care doream noi să-l jucăm

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 1 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a scoate partidul din Coaliția de guvernare a generat nemulțumirea unor lideri locali. La sfârșitul săptămânii trecute, 50 de membri ALDE și-au dat demisia din organizația Olt. Deputatul de Dolj, Ion Cupă, își exprimă nemulțumirea într-un mesaj postat pe pagina de socializare. Cupă este revoltat pentru că, odată cu părăsirea Coaliției la putere, ALDE este catalogat ca fiind un partid de „trădători”. 

„Mă întreb cum am ajuns din busola guvernării și a stabilității politice, dintr-o voce politică rațională, echilibrată să fim catalogați negativ din toate părțile?! Cum am ajuns să fim sursa unei instabilități politice și guvernamentale care folosește oricui, mai puțin românilor, militanților și votanților ALDE?!
Oare nu cumva nu ne-am apărat așa cum trebuie partidul și am cedat nepermis unor Casandre străine de interesul legitim a ceea ce am vrut și vrem să fim: o forță liberală autentică de secol 21 ?!

Văd în aceste zile lideri locali, parlamentari, militanți ALDE bulversați, peste tot în țară. Bulversați de renunțarea simultană și la o candidatură prezidențială proprie, în care toți am investit atâtea speranțe de relansare politică, și la guvernarea pe care am girat-o cu deciziile noastre, cu aportul nostru semnificativ la politici publice eficiente, inclusiv cu criticile noastre constructive”, a scris deputatul pe Facebook.

Deputatul ALDE, partid cu doctrină liberală se întreabă cum va fi posibilă o alianță cu Pro România, partid cu orientare de stânga.

„Pe ce drum mergem? Cine mai suntem noi, ALDE?
”Alianța pentru 1 OM”, asa cum am înțeles ca se numește alianța electorală cu partidul lui Ponta (fără să ne consulte nimeni pentru această denumire) nu este oare, în fapt, o Alianță pentru câțiva oameni de la vârful celor două partide?!

Sentimentul că suntem aduși într-un joc care nu e cel pe care voiam noi să-l jucăm – cu onoare si responsabilitate pentru români si viața lor, promovându-ne valorile și proiectele liberale pentru România – devine tot mai acut.
În general, agitația asta politică surdă pentru câștigarea unui meci înainte de a se juca pe teren nu e de bun augur pentru democrația românească. Mie nu-mi plac meciurile decise înainte ca jucătorii să intre în teren…
Va trebui să cumpănim bine și repede! Cu mintea noastră a celor care am construit un partid liberal și democrat în care și-au pus speranțele sute de mii de români…”, a mai adăugat deputatul.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW