Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Reuters: România își mută apărarea aeriană mai aproape de satele de pe Dunăre

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 septembrie 2023

România își mută apărarea antiaeriană mai aproape de satele de la Dunăre, de cealaltă pate a fluviului față de Ucraina, unde dronele ruse au atacat facilitățile de depozitare a cerealelor, și adaugă mai multe posturi de observație militară și patrule în zonă, au declarat două surse importante din domeniul apărării pentru Reuters. 

Surse din domeniul apărării au declarat pentru Reuters că nu cunosc niciun caz în care drone rusești complet funcționale să fi intrat în spațiul aerian românesc și că cele trei cazuri cunoscute de drone sau resturi ale acestora care au căzut în interiorul țării nu au implicat explozibili.

Armata a construit acum două adăposturi antiaeriene în micul cătun românesc Plauru, la doar câteva sute de metri de Izmail, iar locuitorii din zona mai largă primesc alerte pe telefoanele mobile atunci când dronele rusești sunt detectate îndreptându-se în direcția lor.

Alte țări care se învecinează cu Ucraina au fost, de asemenea, afectate. Două persoane au fost ucise atunci când ceea ce autoritățile poloneze au descris ca fiind o rachetă ucraineană a aterizat în Polonia, au existat relatări – negate de autorități – despre rachete rusești care au survolat spațiul aerian al Moldovei și al României, precum și explozii în regiunea separatistă moldovenească Transnistria, aliniată cu Rusia.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW