Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Reuniunea miniştrilor de Externe ai UE la Kiev, la propunerea României/Luminița Odobescu: Împreună susținem valorile păcii

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 octombrie 2023 Etichete: , , , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, se află, astăzi, 2 octombrie, la Kiev, unde participă la reuniunea informală a şefilor diplomaţiilor din statele membre ale Uniunii Europene, potrivit MAE. Oficialul român a menționat că va reconfirma Ucrainei sprijinul pe care România îl oferă.

„Zidul Amintirii din Kiev este o puternică mărturie a spiritului dârz al Ucrainei. Azi aduc un omagiu memoriei celor care s-au jertfit pentru libertate, unitate şi pace. Să nu uităm niciodată curajul şi altruismul lor. Împreună susţinem valorile democraţiei, păcii şi libertăţii”, a scris ministrul Odobescu, pe platforma X, fostă Twitter.

La reuniunea informală a miniștrilor de Externe din UE se va analiza planul de pace propus de Zelenski.

Potrivit presei internaționale, Zelenski l-a îndemnat pe Donald Trump, liderul de la Casa Albă,  să îşi facă publice planurile de pace pentru a pune capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia, dar a respins orice soluţie care ar implica cedarea de teritoriu.

Reamintim, România sprijină logistic transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră. Rusia a atacat masiv porturile ucrainene, aflate în apropiere de granița cu România.

Războiul Rusia-Ucraina a ajuns în cea de-a 586-a zi.  S-au înregistrat în nord-estul regiunii Harkov în dimineața zilei de luni, a anunțat guvernatorul Oleh Syniehubov. Ulterior, Syniehubov a precizat că forțele rusești au lovit în apropiere de Harkov de cel puțin cinci ori. Potrivit celor mai recente informații, nu au existat victime, a adăugat el, potrivit Reuters.

Sursă foto: Luminița Odobescu/X

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW