Friday, March 24, 2023
Jurnalism corect


Reuniunea Anuală a Diplomației române debutează luni. Tema ediției din acest an este „Impactul pandemiei asupra tendințelor internaționale și răspunsurile diplomației române”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2020 Etichete: , ,

Luni debutează Reuniunea Anuală a Diplomației Române, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe Tema ediției din acest an este „Impactul pandemiei asupra tendințelor internaționale și răspunsurile diplomației române”.

Reuniunea va avea loc în perioada 7 – 9 septembrie iar această ediție va fi organizată, în premieră, în format online, prin sistem de videoconferință.

Lucrările Reuniunii Anuale a Diplomației Române vor fi conduse de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, iar invitații străini ai ediției din acest an sunt: ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, care va fi prezent la București în cadrul unei vizite oficiale, ministrul afacerilor externe al Regatului Hașemit al Regatului Iordaniei, Ayman Safadi, ministrul afacerilor externe al Republicii Coreea, doamna Kang Kyung-wha, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, ministrul afacerilor externe al Regatului Spaniei, doamna Arancha González Laya, și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Având în vedere situația generată de pandemia de coronavirus, principalele teme abordate în cadrul sesiunilor din acest an vizează impactul crizei pandemice asupra relațiilor internaționale și tendințelor globale și adaptarea instrumentelor diplomației române în acest context. De asemenea, în cadrul lucrărilor RADR vor fi abordate provocările semnificative cu care s-a confruntat diplomația română și lecțiile învățate în contextul pandemiei cu scopul analizării și identificării liniilor de acțiune concretă pentru a sprijini evoluțiile pe plan extern favorabile intereselor României. În plus, lucrările RADR se vor referi la modalități de a consolida gestionarea componentelor consulare în contextul actual, cu scopul protejării și promovării drepturilor cetățenilor români din țară și din străinătate.

Totodată, în contextul adaptării activității diplomatice la noile realități care derivă din situația creată de pandemia de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe desfășoară, în perioada premergătoare Reuniunii Anuale a Diplomației Române, o campanie de informare privind provocările pe care le-a generat criza actuală pentru diplomația română și modul în care aceasta s-a adaptat, atât la nivelul Centralei MAE, cât și în Serviciul Exterior, identificând răspunsuri și soluții adecvate.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW