Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Reuniune a miniștrilor Energiei din regiune, la București. Principalele teme

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Joi, 22 septembrie, a avut loc, la Palatul Victoria, o reuniune ministerială a miniștrilor Energiei din regiune, organizată în marja Conferinței internaționale a gazului în România. Reuniunea a avut loc la Palatul Victoria.Principalele teme au vizat soluțiile care pot fi implementate la nivel regional pentru a asigura gazul necesar cetățenilor și mediului de afaceri.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, cu această ocazie, că România se numără printre țările europene care dețin resurse importante de gaz și de producere a energiei electrice, conform unui comunicat de presă.

„Acest format de dialog este găzduit de România pentru a asigura țărilor din regiune necesarul de gaz natural, dar și pentru a genera soluții care să ofere sprijin economiilor puternice din Vestul Europei, de al căror bun mers depinde și economia regiunii noastre”, a afirmat el.

Reuniunea a pus accent pe:

  • aplicarea proiectelor de întărire a cooperării între țările participante, în vederea asigurării resurselor energetice și a găsirii celor mai bune soluții pentru întărirea securității energetice a tuturor statelor participante.
  • necesitatea cooperării în vederea diversificării surselor și rutelor de aprovizionare cu energie pentru a putea trece cu bine peste actuala criză energetică.

Totodată, au fost punctate și identificate noile rute alternative pentru transportul de gaze naturale prin porturile din Turcia și Grecia și interconectarea pentru transportul și tranzitul gazelor naturale către România.

„România a reamintit necesitatea proiectului de interconectare prin cablul subteran de transport de energie electrică pe ruta Azerbaidjan – Georgia -România- Ungaria”, potrivit sursei citate.

Întâlnire cu Carlyle Group

Totodată, șeful Executivului a avut astăzi și o întâlnire cu reprezentanții Carlyle Group, principalul acționar al Black Sea Oil and Gas Romania.

„În cadrul dialogului, au fost prezentate planurile de dezvoltare a investițiilor Grupului Carlyle, cu accent asupra dezvoltării capacităților de producție a gazului natural și a energiei.

Premierul a prezentat viziunea Guvernului privind consolidarea capacităților interne de asigurare a resurselor necesare pentru aprovizionarea populației și mediului de afaceri cu gaz și energie electrică, atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung”, a mai precizat Guvernul.

Foto: Guvernul României

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW