Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Reuniune a miniștrilor apărării din UE pe tema dezvoltării capabilităților defensive

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 noiembrie 2022 Etichete: ,

Ministrul apărării , Angel Tîlvăr, va participa marți, 15 noiembrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Agenda Consiliului va avea ca principal punct de dezbatere procesul de dezvoltare a capabilităților pentru apărare. Astfel, reuniunea va oferi cadrul pentru prima discuție anuală a miniștrilor apărării dedicată acestui domeniu, în linie cu obiectivele Busolei Strategice.

În deschidere, miniștrii apărării vor fi informați cu privire la ultimele evoluții operaționale, inclusiv în ceea ce privește noua misiune militară de asistență a UE pentru Ucraina, precum și la stadiul implementării Busolei Strategice.

În cadrul unui prânz de lucru, miniștrii apărării vor discuta situația de securitate generată de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina. La această sesiune a fost invitat să participe și Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, va susține o intervenție prin sistemul de videoconferință.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, ministrul apărării naționale,  Angel Tîlvăr, va participa la ședința Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare (EDA).

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW