Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rețea de trafic de persoane, destructurată: Mai multe tinere din România, racolate și obligate să se prostitueze în Marea Britanie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 13 septembrie 2019 Etichete: , ,

O rețea de trafic de persoane care acționa în Iași, Botoșani și în mai multe orașe din Marea Britanie a fost destructurată. În urma unor percheziții domiciliare realizate de DIICOT Iași s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților, conform deciziei Tribunalului Iași.

Procurorii DIICOT  au descins la domiciliile a trei persoane suspecte că fac parte dintr-un grup infracțional organizat care se ocupa cu traficul de persoane.

„Acțiunea a urmărit documentarea activității infracționale a 3 bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, care ar fi acționat atât în România cât și în Marea Britanie”, potrivit unui comunicat al IGPR

Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a doi inculpați pe o perioadă de 30 de zile pentru acuzațiile de trafic de persoane și de minori. Pentru a treia persoană, procurorii DIICOT Iași au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Victimele erau traficate în Marea Britanie

Bărbații au racolat mai multe fete, dintre care și o minoră, în 2018, le-au transportat transferat și obligat să se prostitueze în Iași, Botoșani, precum și în mai multe orașe din Marea Britanie, respectiv Leeds, Bolton, Chester și Preston.

Conform procurorilor, victimele erau adăpostite în diferite apartamente închiriate, erau abuzate verbal și fizic și erau forțate să întrețină relații sexuale cu necunoscuți.

Clienții ar fi fost recrutați prin anunțuri postate pe diferite site-uri de profil.

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/retea-de-trafic-de-persoane-destructurata-mai-multe-tinere-din-romania-racolate-si-obligate-sa-se-prostitueze-in-anglia/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *