Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Restricții de trafic și modificări la traseele STB spre Arena Națională, pentru festivalul SAGA

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 2 iunie 2022

Vineri, 3 iunie, începe evenimentul „SAGA Festival 2022”, care se va desfășura la Arena Națională, ocazie cu care vor fi impuse restricții de trafic în zonă. În același timp, STB anunță că va modifica traseele liniilor care converg spre stadion.

Festivalul Saga are loc în perioada 3 – 5 iunie.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, se va restricționa traficul rutier, începând cu data de 3 iunie, orele 10.00, până la terminarea evenimentului, după cum urmează:

 • Str. Maior Coravu, între Șos. Mihai Bravu și intrarea în Stadionul Arena Națională, precum și străzile care intersectează și acced în acest tronson;
 • Bd. Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în Stadionul Arena Națională precum și străzile care intersectează și acced în acest tronson;
 • Str. Tony Bulandra, între Str. Vatra Luminoasă și rond Maior Coravu;
 • Str. Serg. Vasile Șerbănică, între Bd. Basarabia și intrarea în stadion;

În funcție de numărul participanților, gradual, va fi restricționat traficul pe Bd. Basarabia, banda I, sensul către Piața Hurmuzachi.

De menționat este că începând de astăzi, ora 06.00, până la terminarea evenimentului, sunt rezervate următoarele parcări:

 • zona intrării din Bd. Basarabia,a Stadionului Arena Națională, respectiv alveola din fața intrării în curtea Complexului Sportiv “Lia Manoliu”;
 • trotuarul din Bd. Basarabia, pe sensul de mers dinspre Bd. Chișinău către Șos. Mihai Bravu, pe tronsonul cuprins între Bd. Chișinău și Șos. Mihai Bravu;
 • parcările stradale din sensul giratoriu aflat la intersecția Str. Maior Coravu cu Str. Tony Bulandra;
 • în sensul giratoriu din Bd. Pierre de Coubertin, precum și pe Bd. Pierre de Coubertin, pe segmentul cuprins între sensul giratoriu și Str. Vatra Luminoasă.

Rute ocolitoare:

 • Bd. Unirii – Str. Lucian Blaga – Calea Dudești – Bd. Camil Ressu – Bd. Nicolae Grigorescu – Bd. Theodor Pallady;
 • Șos. Mihai Bravu – Șos. Iancului – Șos. Pantelimon;
 • Șos. Morarilor – Str. Lucrețiu Pătrășcanu – Str. Constantin Brâncuși – Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Liviu Rebreanu.

Așadar, șoferii sunt îndemnați să ruleze cu prudență sporită, să crească distanța de siguranță între autovehicule și să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

Modificări la STB

În acest context, în perioada 3-5 iunie, începând cu ora 10:00, până la ridicarea restricţiilor de circulaţie, STB SA va modifica traseele liniilor care converg spre stadion, astfel:

Linia de troleibuz 86 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Dridu” şi intersecţia Str. Vatra Luminoasă/Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Tony Bulandra, până la Depoul Vatra Luminoasă.

Linia de troleibuz 90 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Mircea Vulcănescu” şi intersecţia Str. Vatra Luminoasă/Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Tony Bulandra, până la Depoul Vatra Luminoasă.

Linia de autobuz 143 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Bucur Obor” şi intersecţia Str. Baicului/Şos. Pantelimon, apoi pe un traseu modificat pe Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand I, Bd. Gării Obor, până la terminalul „Baicului” (aferent liniilor 69, 86 și 382), cu întoarcere pe Str. Baicului, după care va urma traseul de bază până la „Bucur Obor”.

Foto: Info Trafic România

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW